Pentue 2012


Pentue 2011
Kasvatuksesta

Teetän pentuja vain yhdistelmästä, josta olisin valmis ottamaan pennun myös itselleni. Pentue on pitkän suunnittelun tulosta. Siihen kuuluu paljon sukutaulujen ja terveystulosten setvimistä, toisten kasvattajien ym. asiantuntijoiden kanssa keskustelua, yhdistelmän hyvien ja huonojen puolien punnitsemista sekä tietojen etsimistä.
   Pennut kasvavat turvallisessa kotiympäristössä saaden paljon huomiota ja rakkautta osakseen. Ne tottuvat kodin ääniin heti pienestä pitäen, pääsevät ulos ihmettelemään maailmaa ja niille tarjotaan ikäkausiin sopivia virikkeitä.
   Kasvatukseni tavoitteena ovat mielikuvani ihannekarjiksesta; työskentelyhaluinen, avoin ja terve koira. Koira, jonka rakenne ilmentää voimaa, mutta ei ole liian raskasrakenteinen pystyäkseen hyppäämään vaikka hevosen selkään tarvittaessa ja jaksaakseen ravata tarpeen tullen jopa tuntikausia esim. paimentaessaan isoa karjalaumaa Australian aroilla, tai ihan vain juostessaan omistajan vierellä pyörälenkillä.

Esittely

Nimeni on Anna Elvilä. Olen eteläsuomalainen toisen sukupolven kasvattaja; kennelnimeni Rosebay on siirtynyt minulle vanhemmiltani käytyäni kasvattajakurssin ja anottuani kennelnimen siirtoa. Mielenkiinnosta kävin myös kasvattajan jatkokurssin jonkin aikaa ensimmäisen jälkeen. Uutta tietoa koirista ja kasvatuksesta tulee koko ajan, joten yritän lukea ja oppia lisää aiheesta jatkuvasti.
   Perheeseemme kuuluu lisäkseni aviomies ja kaksi valloittavaa karjista. Asumme paritalossa Järvenpäässä ja koirilla on vahdittavanaan pieni piha, jossa kesäisin kasvattelen marjoja, herneitä ja yrttejä. Toistaiseksi olen saanut satoa maistettavaksi asti, pois lukien pensasmustikat ja mansikat, jotka katosivat koirien suihin heti kypsyttyään...
   Karjiksia minulla on ollut vuodesta 2004, sitä ennen mm. saksanpaimenkoiria ja pinseri. Vanhempani kasvattivat mm. chihuahuoita ja papilloneita. Karjiksessa minua ihastuttaa tekevä luonne, monitoimikoiralle hyvä keskikokoisuus ja joka sään turkki. Karjis haluaa työskennellä kanssasi, sohvakoiraksi siitä ei ole. Ihmiselle jolla on tarjota karjikselle riittävästi tekemistä tällaisesta koirasta voi tulla upea kumppani.